🙅🏼♀️سایه🤔
❤️💖❤️💖❤️💖❤️💖❤️💖❤️💖❤️💖💖❤️💖
«انسان متمدن سعی در سرکوب انسان حقیر (سایه) درون خود دارد، بدون درک این موضوع که با چنین اقدامی او را قویتر و وحشیتر میسازد.»
یونگ
تمرین شناخت سایه شخصیت
سایهی شخصیت، مخزنی از صفاتی است که نمیخواهیم داشته باشیم: خودخواه، طمعکار، بزدل، حسود، نالایق، پُررو، بیظرفیت، خشمگین، تنبل، حیلهگر، سادهلوح، زشت، کوتهفکر، سلطهجو، پلید، کینهتوز و … این فهرستی بیپایان است و هر ویژگی را که ناخوشایند میدانیم در آن قرار میگیرد. شناخت سایه مستلزم دقیق شدن در وجود خویش است. برای تشخیص سایههای خود سعی کنید به این سؤالات فکر کنید و آنچه را به ذهنتان میرسد، بنویسید:
از کدام ویژگیهای خودم، بدم میآید؟
میترسم دیگران چه مطالبی را در مورد من بفهمند؟
فهمیدن چه چیزی در مورد خودم، بیش از هر چیز برایم ترسناک است؟
کدام بخشهای وجود خود را نفی میکنم؟
پذیرش کدام ویژگیهایم، برایم مشکل است؟
از چه چیزی بیش از هر چیزی میترسم؟
بزرگترین دروغی که تاکنون به خودم گفته ام چیست؟
بزرگترین دروغی که تاکنون به دیگران گفتهام چیست؟
همهی ما بدون استثنا دارای سایههایی هستیم. برای شناخت بهتر سایههای خود از افراد نزدیک به خود نظرخواهی کنید. تمام پاسخها را یادداشت کنید. حال تمام آنها را به عنوان بخشی از وجود خود بپذیرید. آنها را چون کودک طرد شدهای در وجود خود، در آغوش بگیرید و ببینید که چه موهبتهایی را برای شما به همراه دارند.
📍💡 مواجهه کردن یک فرد با سایهاش یعنی نشان دادن روشنایی وی به خودش.
💡📍 وقتی شخصی چندین بار چیزی را که بصورت قضاوت گونهای بین تضادها وجود دارد را تجربه کرده است آن شخص شروع میکند به درک این موضوع که منظور از “خود” چیست.
📍💡هر کسی که سایه و روشناییاش را درک میکند و به آن توجه دارد همزمان خودش را از دو طرف میبیند بنابراین مابین آن دو قرار خواهد گرفت.
✍️ما از چیزی رنج خواهیم برد که درونمان معادلش را حمل کنیم. فرض کنید در جمعی نشسته اید و کسی رد میشود و به هم با لحنی توهین آمیز میگوید : شما ها یه مشت دختر/ پسر لندهور و تن لش هستید. واکنشهای آدمهای اون جمع البته متفاوت خواهد بود. بعضی ها با تمسخر به او میگویند ” نه که خودت قدیسه شهری !!!”
بعضی ها اصلا توجهی نخواهند کرد….اما در شما اتفاق دیگری می افتد. به شدت بهم میریزید و سعی میکنید هر طور شده با یک پاسخ دندان شکن حساب طرف را کف دستش بگذارید.
پروفسور یونگ اینجا را دست گذاشته است که اگر سر یک موضوعی خیلی بهم ریختی، احتمالا از نظر درونی یا مبتلا بهش هستی یا سوابقی از ابتلای به آن داری وگرنه بنا نیست اینقدر واکنش درونی ( یا بیرونی) نشان بدهی
فرض کنید کسی میگوید ” من هر کاری بکنم، خیانت تو کارم نخواهد بود” بعدش میبینی این آدم همه جا از زشتی خیانت داره صحبت میکنه و احتمالا موضوع اینه که نمیتونه تخمین بزنه که خیانت را کسانی انجام داده اند که مثل او، آدمیزاد بوده اند. هیچ ویژگی عجیب غریبی در خیانت پیشگی وجود نداره که آدمی، از آن مبرا و مصون باشه.
شما باید از خیانت بدتان بیاید، درست ! ولی به آدم خائن که میرسید نمیتونید عقده گشایی کنید زیرا ممکن است گره درونی شما باشد و این از حیرت آور ترین مکانیسمهای شخصیتی انسان است !
👈سایه در واقع عمق همان بخشهایی از ماست که میترسیم بدانها معرفی شویم مثلا به شدت میترسیم ما را خسیس یا آویزان عاطفی بنامند به همین دلیل چقدر تلاش میکنیم آدمی خوش خرج یا مستقل عاطفی دیده بشویم .سایه شامل حالات و صفاتی است که برخی از آن ها ممکن است بسیار خواستنی و حتی ضروری زندگی باشند.
شناخت نسبی ما از سایه ومواجه آگاهانه با آن ، نخستین گام برای خود شکوفایی است .
وقتی روی سایه های خود کار میکنیم ، راز سایه را در می یابیم و از فشار سالها ازدحام سایه های خود رهایی می شویم و فردی میشویم وسیعتر و بلکه عمیق تر.
✨️👈سایه از ما میخواهد ضعفهایمان را نادیده بگیریم و آن را بهسمت دیگران فرافکنی کنیم. برای اجتناب از اینکه احساس کنیم به اندازهٔ کافی خوب نیستیم، دیگرانی را که اطرافمان هستند، خوب نمیبینیم.
❖هر کس از انداختن گناه خود به گردن دیگران بهعنوانِ وسیلهای دفاعی برای اجتناب از نگریستن به درون خود استفاده میکند.
❖وقتی با خودتان مشکلی ندارید، دیگر دلیلی ندارد که به دیگران برچسب بد بودن بزنید.
توجه داشته باشید که:
آشتی با سایه = دستیابی به آرزوها
اگر نتوانیم با سایه خود آشتی کنیم همیشه در بخشی از وجود خود احساس بدی نسبت به خود خواهیم داشت. وقتی باور «من بد هستم» در عمق ضمیر ناخودآگاه شما حک شود، ناخواسته خود را از بسیاری از مواهب زندگی محروم خواهید کرد. اگر تمام آنچه را که میخواهیم نداریم به این دلیل است که احساس میکنیم بیارزش هستیم و ناخودآگاه آنچه را میخواهیم، از خود دریغ میکنیم. اما با پذیرش سایهها، خودمان را همان طوری که حقیقتاً هستیم، میپذیریم و دوست داریم. وقتی خودتان را دوست داشته باشید، به طور طبیعی به دنبال آرزوها و شور و شوقتان میروید. خود را لایق تمام نعمتها و مواهب میدانید و با کنار زدن موانع درونی، راه جذب آنها را به سوی خود میگشایید.