برنامه ریزی
برنامه ریزی از مهم ترین عوامل پیشرفت و موفقیت هر فرد محسوب میشه
🧡🔥برای برنامه ریزی:
باید دو پلن رو درنظر گرفت : پلن A و پلن B
پلن A:
میشینید برای فرداتون برنامهریزی میکنید، قراره ساعت ٩ صبح بلندشید، ورزش کنید، دوش بگیرید و…
اما وقتی از خواب بلند میشینید که میبینید ساعت از ٩ گذشته!
خب شما نمیتونید برگردید به اون ساعت و برنامه رو از اول انجام بدید پس اون یه قسمت رو میذارید کنار و میرید سراغ نیمه دوم روز که میشه:
پلن B:
و از اون به بعد انجام میدید و پلن A که مونده بود رو میذارید برای فردا تا انجامشه … ✨
💡✨️چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم🤔؟
😍📍انگیزه خود را افزایش دهید🔝
یکی دیگر عوامل مهم که می تواند به عملی شدن برنامه ریزی بسیار کمک کند و هل دهنده خوبی برای شما باشد، انگیزه است. بارها و بارها در مقالات مختلف بیان شده که انگیزه برای انسان، مانند سوخت برای خودرو است؛ شما وقتی برای رسیدن به هدف خود انگیزه کافی داشته باشید و با تمام وجود، خواستار رسیدن به آن باشید، حتماً برنامه ریزی ها را بسیار جدی تر خواهید گرفت و حتی اگر بخواهید، نمی توانید بدون برنامه زندگی خود را اداره کنید!
😍📍گیر کردن در دام وسوسه ها😈
عوامل وسوسه زا ،همه جا هستند. وقتی رژیم میگیرید، کیک شکلاتی خوشمزه از یخچال برای تان چشمک می زند و وسوسه تان می کند که به سراغش بروید هنگامی که تصمیم می گیرید شبها زود به رختخواب بروید وسوسه دیدن برنامه های تلویزیونی جذاب شبانه دست از سرتان بر نمی دارد زمانی که امتحان دارید یا باید پروژه کاریتان را تحویل بدهید مدام وسوسه می شوید که گوشی به دست بگیرید و در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی گشت بزنید .
اگر نگاه کنیم وسوسه ها تا حدودی مایه دردسر هستند اما واکنشی که ما از روی عادت ها به این وسوسهها میدهیم مهم تر و اثرگذارتر از خود وسوسهها هستند اگر فرمان زندگی تان را دست عادتهایی بدهید که باعث به تعویق افتادن کارها و اهمال کاری در کارها میشوند نخواهید توانست به برنامههایتان متعهد مانده و آنها را اجرایی کنید
😍📍نوشتن لیستی از محدودیت ها🔻
یکی دیگر از گامهای آموزش برنامه ریزی موفق ، پیشبینی محدودیتها و مشکلات است.
برای اینکه بتوانید در برخورد با موانع و مشکلات عملکرد خوبی داشته باشید، لیستی از محدودیتها و موانعی که بر سر راهتان وجود دارند را بنویسید. سپس در مقابل هر کدام بنویسید که در مواجهه با آنها میتوانید چه رفتاری از خود نشان دهید.
برای مثال به این فکر کنید که در نیمه راه انجام دادن کارهایتان به هزینهای بیش از آنچه در نظر گرفتهاید، نیاز پیدا کنید. سپس بنویسید که اگر این اتفاق افتاد شما چگونه میتوانید این مقدار پول را تهیه کنید. میتوانید وام بگیرید یا از دیگران قرض کنید؟
بهتر است چندین راهکار برای حل هر مشکل یادداشت کنید.
و اما انواع برنامه ریزی…
📕👈روزانه
لیست روزانت رو درست بنویس!📒✏️
📋 برای یک روز وظایف زیادی نذار
💓 اولویت رو براساس اهمیت کار و انرژی روزانه ات مشخص کن
✂️ ليستت رو با کارهای کم ارزش شلوغ نکن
🕰 وقت اضافه برای کارهای ناگهانی قرار بده
👣 اهداف بزرگ رو به قدمهای کوچک تبدیل کن
📔👈ماهانه
📆برنامه ریزی ماهانه بهتون کمک میکنه تا نگاه کلی و اجمالی به تمامی برنامتون داشته باشین یعنی با یک نگاه چند ثانیه ای به برنامه ماهانه ، تو ذهنتون ثبت میشه که طی یک ماه چه مسیری رو باید طی کنید.
💖یک جدول که ۳۱ خانه های کوچیک داشته باشد و درون هر خانه تاریخ روز مورد نظرنوشته شود.
💜گوشه صفحه اهداف ماهانه نوشته شود.
💛برای پر کردن خانه های جدول می توانیدقبل از شروع ماه برنامه های مهمخودتون رو درون هر یک از خانه ها پر کنید یا گزارش کوتاهی از عملکرد روزانه خودتون درون هر یک از خانه ها داشته باشید.