مازوخیسم

با دوستانتون به اشتراک بگذارید

واژه Masochism(مازوخیسم/خودآزاری)

 

مازوخیسم نوعی اختلال روانی بسیار رایج است. آزارخواستن، خودآزاری، خود‌تنبیهی، دردطلبی، احساس گناه بدون دلیل، و ده‌ها احساس و عمل دیگر که با درد کشیدن همراه‌اند همگی ممکن است از نشانه‌های مازوخیسم باشند. مازوخیسم نوعی اختلال روانی است که در آن فرد با آسیب‌رساندن به خود احساس رضایت می‌کند. ممکن است این آسیب‌ها روحی و جسمی باشند. در واقع، شخص مازوخیست یا آزارطلب برای رسیدن به لذت خودش را در موقعیت‌های دردناک قرار می‌دهد.

احساس رضایت حتما نباید با لذت همراه باشد. در مازوخیسم، این نوع رضایت احساس حقارت و نادیده گرفته شدن درونی را تأیید و تقویت می کند.

به عنوان مثال:

 

فرض کنید پروژه‌ای مهم در دست دارید و باید تا ۲ هفته آینده آن را تحویل دهید. به راحتی می توانید با انجام روزی ۲ ساعت کار، این پروژه را به بهترین شکل آماده کنید. منتها آن را تا روز آخر رها می کنید. به اصطلاح، کارتان را برای “دقیقه ۹۰” می گذارید. در این صورت، خودتان را در معرض استرسی بسیار شدید قرار داده‌اید و مدام خود سرزنشی می کنید. در این مورد، شما با خود سرزنشی احساس رضایت می کنید. همین احساس رضایت انگیزه‌ای می شود تا شما بالاخره پروژه را انجام دهید.

 

 

با ۵ نشانه از رایج‌ترین علائم مازوخیسم آشنا شویم

 

 

۱. ناتوانی در ردکردن درخواست‌‌های دیگران

 

فرد توانایی نه گفتن ندارد، زیرا گمان می‌کند این کار دور از معرفت و دوستی است. فرد حاضر می‌شود برای رضایت بقیه خودش را در شرایط سخت قرار دهد و به درخواست‌های آنها تن دهد. این کار ناخودآگاه به او احساس رضایت می‌دهد.

 

۲. تلاش بیش از حد برای بهتربودن

 

گاهی فرد خودش را وادار می‌کند کارهایی را انجام دهد که برایش آزاردهنده‌اند؛ فقط به این خاطر که تصور می‌کند برای بهترشدن باید آنها را انجام دهد.

 

۳. تنبلی بیش از حد

 

تنبلی کردن گاهی به منظور بازپروری افکارتان خوب است منتها اگر این تنبلی باعث می‌شود تمام کارهایتان به لحظه آخر موکول شود، احتمالا نشانه هایی از مازوخیسم در شما وجود دارد. ممکن است شما به صورت ناخودآگاه می‌خواهید با این کار احساس استرس و خود تنبیهی را (که هر دو از ویژگی‌های مازوخیسم هستند) در خودتان بیدار کنید تا به رضایت برسید.

 

۴. ماندن در رابطه‌های آزاردهنده

 

روابط آزاردهنده، چه فقط دوستی باشند و چه عاطفی، روابط مشکل داری‌اند. اگر باید همیشه برای جلب توجه شریک عاطفی خود بسیار تلاش کنید، اگر شریک عاطفی شما بارها به شما خیانت کرده، اگر بارها مورد بی احترامی، اهانت و آسیب فیزیکی شریک عاطفی خودتان قرار گرفته‌اید و همچنان پایند آن رابطه هستید، احتمالا به نوع شدیدتری از مازوخیسم مبتلا هستید.

 

۵. احساس گناه بدون دلیل

 

اگر بدون دلیل، مدام احساس گناه می‌کنید، وقتی هدیه‌ای می‌گیرید، احساس می‌کنید لایق آن نیستید. وقتی از شما تعریف می‌شود، نمی‌پذیرید و وقتی احساس خوش‌حالی می‌کنید، منتظر اتفاقی بد هستید. همه اینها به‌خاطر احساس گناهی است که همیشه و بدون دلیل همراه آنها است؛ انگار جرمی مرتکب شده‌اید، ولی نمی‌دانید چه جرمی!

 

با دوستانتون به اشتراک بگذارید

8 دیدگاه دربارهٔ «مازوخیسم»

  1. نشونه اول که عدم توانایی نه گفتن هست رو فک کنم اکثرمون داریم
    فک میکنیم اگه به درخواست بقیه رو قبول نکنیم ادم بدی هستیم و بخاطر بقیه خودمونو عذاب میدیم و این عذاب حس با معرفت بودن و مهربون بودن رو به ما میده
    میگم من چقد خوبم که بخاطر بقیه حاضرم اذیت بشم😃 😀 😄

    6
    2
  2. ما دهه 👍🏽ها فک کنم همه مازوخیسم داریم
    اونم بخاطر شیوه تربیت و محیط و افکار عمومی اون زمان در کودکی در ما شکل گرفته

  3. ادمین این حد از باریک بینی و ظرافت در اموزش ها خیلی قابل تحسین هست.
    مطالب هر روزت تو سایت مارو متوجه جنبه هایی از زندگیمون میکنه که اصلا کسی به یادش نمیاد دیگه.
    مرسی از آگاهی های بینظیری که بهمون میدی 🙏🙏
    موفق و شاد باشی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *