روانشناسی حیوانات

با دوستانتون به اشتراک بگذارید

 

🔰روانشناس حیوانات کیست⁉️

{روانشناس حیوانات، متخصصی است که در زمینهٔ زیست‌شناسی و رفتار حیوانات مطالعه نموده و آموزش دیده است؛ تا بتواند به طور کارآمد و علمی با حیوانات کار کند. روان‌شناس حیوانات به مطالعه و پژوهش روی رفتار حیوانات، فرآیندهای شناختی، تاریخچهٔ فیلوژنتیک ، مفاهیم انطباقی و رشد آنان به منظور تشخیص اختلالات حیوانات می باشد

 

🔰تفاوت روانشناسی حیوانات و رفتارشناسی حیوانات چیست⁉️

 

📝{هر دو شاخه در زمینه‌های تقریباً یکسانی فعالیت می‌کنند. تفاوت اصلی آن‌ها در این است که رفتارشناسی حیوانات بیش‌تر روی شناخت رفتار حیوانات و دلایل آن تمرکز دارد اما روان‌شناسی حیوانات در کنار بررسی رفتار حیوانات روی فرآیندهای شناختی آنان نیز به پژوهش و کار می‌پردازد.}

 

🐨روانشناسی حیوانات دانشی است که:

«به بررسی و مطالعهٔ علمی رفتار حیوانات و فرآیندهای شناختی آنان می‌پردازد.»

 

🔆روان‌شناسی حیوانات که با نام روان‌شناسی تطبیقی (Comparative Psychology) نیز شناخته می‌شود، شاخه‌ای میان‌رشته‌ای به شمار می‌رود. این دانش نه تنها برای شناخت بهتر جانداران اهمیت دارد بلکه به کمک آن می‌توانیم به بهبود روابط میان انسان و حیوانات نیز بپردازیم.

 

👨‍🏫چارلز داروین:

با نظریهٔ تکامل خود یکی از نخستین دانشمندانی بود که توانایی ذهنی و عاطفی حیوانات را بررسی و تأیید کرد. از آن زمان، پژوهش‌های گوناگونی دربارهٔ حیوانات انجام شده است. این دانش کماکان در حال رشد و توسعه است.

 

 

💟چگونه می‌توانیم رفتار حیوانات را مشاهده نماییم⁉️

 

🔴رفتارهای حیوانات را می‌توانیم در محیط طبیعی یا آزمایشگاهی مشاهده نماییم. مشاهدهٔ رفتار حیوانات در محیط آزمایشگاهی بیش‌تر به منظور پژوهش در زمینه‌ای خاص انجام می‌شود. مزیت مشاهدهٔ آزمایشگاهی نسبت به مشاهده در طبیعت این است که در مشاهدهٔ طبیعی عوامل جانبی باعث می‌شوند که پژوهش و رفتارشناسی حیوانات نیاز به زمان بیش‌تری نسبت به مشاهدهٔ آزمایشگاهی باشد.

 

💟رفتارهای حیوانات چگونه طبقه‌بندی می‌شوند⁉️

 

رفتارهای حیوانات شامل:

🟡 رفتارهای غریزی

🟢 رفتارهای اجتماعی

🔵 رفتارهای آموخته شده و تقلیدی طبقه‌بندی می‌شوند.

 

 

🔰آیا حیوانات فکر می‌کنند یا احساس دارند❓

 

👨‍🔬چارلز داروین:

{نخستین کسی بود که توانایی ذهنی و عاطفی حیوانات را تأیید کرد. بسیاری از پژوهشگران بر این باورند که حیوانات فکر می‌کنند؛ یعنی محیط پیرامون خود را درک می‌کنند و به آن واکنش نشان می‌دهند. حیوانات با هم تعامل دارند و می‌توانند احساسات یک‌دیگر را درک نمایند. این موضوع به ویژه در هنگامی که یک حیوان به عنوان مادر، فرزندش را از دست می‌دهد مشهود است. افزون بر این، حیوانات احساسات دیگری مانند ترس و خشم را نیز از خود بروز می‌دهند. اما این‌که آیا آن‌ها نیز از نظر ساختار ذهن همانند انسان دارای بخش هشیار و ناهشیار باشند، کماکان یکی از موضوعات مهم پژوهش رفتارشناسی حیوانات و روانشناسی حیوانات است. حیوانات احساساتشان را با یک‌دیگر به اشتراک می‌گذارند اما این شیوه همانند انسان به کمک یک زبان پیشرفته انجام نمی‌گیرد و صرفاً در قالب رفتار توسط ما قابل مشاهده و ارزیابی است.}

 

🟥آیا حیوانات دچار اختلال روانی می‌شوند❓

 

🔴بله حیوانات ممکن است دچار برخی از اختلالات روان‌شناختی مانند افسردگی، استرس، اختلال خوردن، اختلال وسواسی اجباری و … شوند.

 

🟪چگونه بفهمیم که حیوان خانگی ما دچار اختلال روانی شده است❓

 

🟣راه اصلی شناسایی اختلال روانی در حیوانات، مشاهده و بررسی رفتار آنان است. هنگامی که حیوان تغییرات ناهنجاری را در رفتارش نشان می‌دهد؛ به این معنی است که دچار یک بیماری جسمانی یا اختلال روانی شده است.

 

🟩چه حیواناتی از خود آگاهی برخوردارند❓

 

🟢برخی از گونه‌های جانوری مانند شامپانزه‌ها و بزها دارای خودآگاهی هستند. آن‌ها نظریهٔ ذهن را به روشنی نشان داده‌اند. آن‌ها می‌فهمند كه دیگران دیدگاه‌ها، باورها و خواسته‌های گوناگونی دارند و می‌توانند حالت‌های روحی را به خودشان یا دیگران نسبت دهند.

 

🟦باهوش‌ترین حیوان چیست❓

 

🔵شامپانزه‌ها، میمون‌های بزرگ، فیل‌ها و دلفین‌ها به عنوان گونه‌های باهوش حیوانات شناخته می‌شوند.

 

با دوستانتون به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *